Webshop » Recepten » Divers » Brood

Brood

Benodigdheden :
1 kg kwaliteitsbloem / 1/2 L water / 35 g verse gist / 20 g zout ( jodium zout ) / 1 koffielepel suiker / 20 g broodcrème.
Leg de bloem op tafel en maak een kuiltje in het midden. Het zout word aan de buitenkant gestrooid.
Neem van de halve liter water een beetje af in een kommetje en los daarin de gist, samen met de suiker op.
Doe deze oplossing, samen met de broodcrème in het kuiltje van de bloem. Begin te kneden, van de binnen naar de buitenkant en voeg dan het water beetje bij beetje tijdens het kneden toe.
Kneed deze massa tot ze niet meer aan de handen plakt.
Laat het geheel rijzen, tot het verdubbeld is van volume ( 30 à 45 minuten ).
Terug even heel licht inkneden en leg het in de vorm.
Laat het deeg terug rijzen tot het klaar is om in de oven te zetten.
Bakken : 
Inzetten op 170°C. Als het brood in de oven is geplaatst, mag je de oven bijzetten tot 200°C.
Ongeveer 50 min bakken

Webshop gemaakt met EasyWebshop