Webshop » Recepten » Gluten vrije mix » Brood / Stokbrood / Pistolets

Brood

BROOD / STOKBROOD / PISTOLETS 
1 kg glutenvrije bloem 40 g verse gist 700 ml koud water
BROOD :
• Stort alle ingrediënten in de kuip van een kneedmachine. Laat de ingrediënten gedurende 7 minuten kneden. • Laat het deeg 60 minuten afgedekt rijzen bij kamertemperatuur. • Volg de baktijd en -temperatuur van gewoon brood. • Bak het brood in een stoomoven of bevochtig het voor het in de oven gaat.
STOKBROOD
• Rol 200 à 250 g brooddeeg tot een worst van zo’n 40 cm. • Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een bakplaat. • Bevochtig met een verstuiver of kwast en maak met een scherp mes 3 tot 4 insnijdingen in de bovenkant. • Bak 20 minuten in een oven van 220°C.
PISTOLETS
• Verdeel het deeg in porties van 50 g. Rol gelijke bolletjes of – voor piccolo’s – worstjes van zo’n 10 cm. • Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een bakplaat. • Bevochtig de broodjes na 1 uur met een verstuiver of kwast. • Bak ze 15 minuten in een oven van 220°C.
Webshop gemaakt met EasyWebshop